September 21, 2023
BLACK LIVES MATTER: Protester, poliser & problem

33 thoughts on “BLACK LIVES MATTER: Protester, poliser & problem

 1. I Herrens namn varnar jag er därför: lev inte längre som de naturliga människor i världen. Deras tankar är tomma. (Efe 4:17) Du förmanade dem för att föra dem tillbaka till din undervis-ning. Men de var övermodiga och lyssnade inte på dina bud utan syndade mot dina före-skrifter, fastän den människa som håller dem får leva genom dem. De var envisa och hård-nackade och vägrade lyssna. (Neh 9:29) Hör och lyssna till detta, var inte högmodiga, ty Gud har talat. Ge Fadern, er Gud, ära innan han låter mörkret komma och innan era fötter snubblar på bergen när det skymmer. Ni väntar på ljus, men han skall förvandla det till dödsskugga, till tjockt mörker. (Jer 13:15-16) Sluta nu med ert hån, så att era band inte dras åt ännu hårdare, ty jag har hört från Fadern, HERREN Sebaot om förödelse och orubbligt beslutad straffdom över hela jorden. Lyssna och hör min röst, akta på vad jag säger. (Jes 28:22-23) Se därför till att det som är sagt hos profeterna inte drabbar er: (Apg 13:40) Se, dagen kommer, den brinner som en ugn. Då skall alla högmodiga och alla som handlar ogudaktigt vara som halm. Dagen som kommer skall bränna upp dem, säger HERREN Sebaot, den skall lämna kvar varken rot eller kvist. (Mal 4:1) De himlar och den jord som nu finns har i kraft av samma Ord blivit sparade åt eld och förvaras till den dag då de ogudaktiga skall dömas och bli fördömda. (2Pe 3:7) Lyft upp era ögon till himlen, och se på jorden därunder. Ty himlen skall försvinna som en rök och jorden nötas ut som en klädnad. Dess invånare skall dö som mygg. Men min frälsning skall förbli för evigt, min rättfärdighet skall inte brytas ner. (Jes 51:6) Himmel och jord skall förgå, men mina Ord skall aldrig förgå. (Mat 24:35) Så säger han som är Amen, det trovärdiga och sannfärdiga vittnet, upphovet till Guds skapelse, (Upp 3:14 b) Jesus Kristus, det trovärdiga vittnet, den förstfödde från de döda och härskaren över jordens kungar. Han som älskar oss och har friköpt oss från våra synder med sitt blod. (Upp 1:5 b)
  De hånar och talar om förtryck i sin ondska, överlägset talar de. (Psa 73:8) Låt dem fångas i de onda planer de tänkt ut. (Psa 10:2 b) Vart ord på deras läppar är en synd i deras mun. Låt dem fångas i sitt högmod genom den förbannelse och lögn som de talar. (Psa 59:12) De bringas på fall av sina egna tungor, alla som ser dem skakar på huvudet. (Psa 64:8) Man ropar, men han svarar inte på grund av de ondas högmod.(Job 35:12) Ty din synd lägger orden i din mun, och du väljer listigt tal. Din egen mun dömer dig, inte jag, dina egna läppar vittnar emot dig. (Job 15:5-6) Men jag säger er att för varje onyttigt ord som människor talar, skall de stå till svars på domens dag. Efter dina Ord skall du frias, (om du låter Gud vara sann), och/eller efter dina ord skall du fällas (om du talar fem sinnes ord).(Mat 12:36-37) Huggormsyngel, hur skulle ni som är onda kunna tala något gott? Vad hjärtat är fullt av, det talar munnen. (Mat 12:34)
  Ni har djävulen till er fader. Och vad er fader har begär till, det vill ni göra. Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på Sanningens sida, eftersom Sanning inte finns i honom. När han talar lögn, talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader. Men mig tror ni inte, därför att jag säger er sanningen. (Joh 8:44-45) Vi vet att vi tillhör Gud och att hela världen är under den ondes kontroll. (1Jh 5:19) Den som gör synd är av djävulen, ty djävulen har syndat ända från begynnelsen. Och Guds Son uppenbarades för att han skulle göra om intet djävulens gärningar. (1Jh 3:8) Vishet förkunnar vi emellertid bland de fullkomliga, en vishet som inte tillhör den här världen eller den här världens härskare, som går mot sin undergång. (1Ko 2:6) Med Babylon, rikenas krona, kaldeernas vackra stolthet, skall det gå som när Gud omstörtade Sodom och Gomorra. (Jes 13:19) Ingen arab skall där slå upp sitt tält, ingen herde slå läger med sin hjord. (Jes 13:20 b) Och en väldig ängel tog upp en sten, stor som en kvarnsten, och slungade den i havet och sade: 'Så skall Babylon, den stora staden, med våldsam kraft störtas ner, och man skall aldrig mer finna den. Aldrig mer skall ljudet av harpospelare och sångare, av flöjtblåsare och basunblåsare höras i dig, och ingen hantverkare av något slag skall längre finnas därinne. Aldrig mer skall ljudet från en kvarnsten höras i dig, och ingen lampas sken skall längre lysa i dig. Och ljudet från brud och brudgum skall aldrig mer höras i dig. Dina köpmän var jordens stormän, ty genom din svartkonst blev alla folk vilseledda. I den staden fanns blod av profeter och heliga och av alla som hade blivit slaktade på jorden.' (Upp 18:21-24)
  Är vårt evangelium dolt, så är det dolt för dem som går förlorade. Ty den här tidsålderns gud (Satan) har förblindat de otroendes sinnen, så att de inte ser ljuset som strålar ut från evangeliet om Kristi härlighet – han som är Guds avbild. (2Ko 4:3-4) Vi vet att Gud inte lyssnar till syndare, men om någon är gudfruktig och gör hans vilja, då lyssnar han till honom. (Joh 9:31) En strid uppstod i himlen: Mikael och hans änglar gav sig i strid med draken. Och draken och hans änglar stred, men han var inte stark nog, och det fanns inte längre någon plats för dem i himlen. Och den store draken, den gamle ormen, som kallas Djävul och Satan, han som bedrar hela världen, kastades ner på jorden och hans änglar kastades ner med honom. Och jag hörde en stark röst i himlen säga: "Nu har frälsningen och makten och riket blivit vår Guds och väldet hans Smordes. Ty våra bröders åklagare har blivit nerkastad, han som dag och natt anklagade dem inför vår Gud. De övervann honom genom Lammets blod och genom sitt vittnesbörds Ord. De älskade inte sitt (själs-) liv så högt att de drog sig undan döden. Jubla därför, ni himlar och ni som bor i dem! Men ve dig, du jord och du hav, ty djävulen har kommit ner till er i stor vrede, eftersom han vet att hans tid är kort."

 2. I likhet med det tidiga 1900 talets rasläror så är poststrukturalistism, genusteori och postkolonial teori, pseudovetenskap som öppnar för avhumanisering av en viss sorts människor! Det är inte en dag för tidigt att höja rösten mot dessa farliga ideer, och den mediabevakning som stödjer dem genom styrd journalistik.

  När vi läste om förintelsen i gymnasiet så var det en tjej i klassen som sade "Nu har folk lärt sig att vara rädda för hakkors, men det kommer att komma något annat istället"
  Andra klasskamrater opponerade sig " Tror du inte att folk kommer att se likheterna"
  "Nej" svarade hon "Jag tror inte det"

  Snälla Henrik, hjälp oss!!!!

  PS. Om jag lägger in en länk här som du tar bort, så vet jag att du har läst det.

 3. Finns många analyser av George Floyd händelsen som visar indikationer på att den kan vara iscensatt och planerad. En film (från polisen) som visar på ett datum dagen efter händelsen skulle ägt rum tex. I samma film lyfter de upp GF på en bår det verkar gå alldeles för lätt kan det vara en docka som använts?
  Jag såg också ett långt klipp på youtube som påstods vara filmat under händelsens gång. Polisen som satte knäet mot GF's hals såg ganska oberörd ut och hade handen i fickan under tiden. Såg inte ut som GF gjorde ngt vidare motstånd. Sen är det konstigt att de två polisen och GF hade arbetat på samma klubb. Också underligt att Obama Foundation tweetar en bild (poster) som ser ut som GF en hel vecka innan händelsen.
  Polisen som sätter knäet mot hans hals dyker också upp på bild från nattklubbskjutningen i FL. Hans grannar vet inte om att han är polis har aldrig sett honom i uniform mm mm.
  Andra personer som den påstådda förskolelärarinnan finns också på bild från andra misstänkta iscensatta (fejkade) händelser.

  All statistik pekar inte mot att BLM retoriken att det finns ett strukturellt våld mot svarta stämmer. Läs den här artikeln och begrunda. https://www.nationalreview.com/2019/07/white-cops-dont-commit-more-shootings/
  Kan det vara så att även denna fråga är kapad av vissa intressen? Man kan som vanligt inte lita på medias rapportering och det finns grupper med politiska motiv som inte drar sig för att fejka händelser för att driva sin fråga. Problem reaction solution.

 4. Hej Henrik, jag försöker nyfiket finna källa på att Martin Luther King var emot homusexuella, som du säger i videon. Hittar inget direkt som talar för det. Verkade mer som att han var varken för eller emot? Eller syftar du på hans dotter Bernice King som var emot samkönade äktenskap men som senare gav sitt stöd till HD´s beslut att tillåta äktenskap?

 5. jag vill egentligen inte flytta fokus från den viktiga frågan, men kan inte släppa detta. Vid ca 25 sekunder säger han "rasistiska förtecken", men hur uttalar man egentligen "förtecken". Är det dialektalt eller influerat av ett annat språk?

 6. Du är såå bra men dessa videos är alldeles för långa! 22 minuter?! Du hade haft 10 ggr fler tittare om du satt en gräns på 10 minuter.

 7. Du är medveten om att MLK jr. var Socialist (?) och började tvivla på sin icke-våldsamma taktik…

  MLK was a Socialist:

  https://www.youtube.com/watch?v=N6TDTq1p6SQ

  Läs om Fred Hampton så vet du varför BLM är en viktig rörelse…
  FBI hittade NOLL länkar till Antifa-terrorism: https://www.businessinsider.com/fbi-no-intelligence-antifa-weekend-violence-george-floyd-protests-2020-6?r=US&IR=T

  här är några andra länkar

  https://newrepublic.com/article/152675/database-showed-far-right-terror-rise-trump-defunded-it?utm_content=bufferd02ee&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

  All of the extremist killings in the US in 2018 had links to right-wing extremism, according to new report

  https://amp.businessinsider.com/extremist-killings-links-right-wing-extremism-report-2019-1?__twitter_impression=true&fbclid=IwAR33xbJcEQVMzr8JzhjTSOW1jG1qGMf7Uds-pNTG0_bK4v3Yk7t0cdCOIg4

  https://expo.se/2019/04/rekordm%C3%A5nga-vit-makt-aktiviteter-under-2018

  How American Racism Influenced Hitler

  https://www.newyorker.com/magazine/2018/04/30/how-american-racism-influenced-hitler?mbid=social_twitter

  https://historycooperative.org/nazis-america-the-usas-fascist-past/

  _
  Om Columbus av BadEmpanada
  1, https://www.youtube.com/watch?v=OaJDc85h3ME
  2. https://www.youtube.com/watch?v=a_-RL4jGpEg
  3. https://www.youtube.com/watch?v=AybCUqAb_2E
  Om Churchill och svälten i Indien av BadEmpanada
  https://www.youtube.com/watch?v=plZkO3y9_hY
  Cultral Marxism Isn't a Thing
  https://www.youtube.com/watch?v=g82RxFTnWF8

  Moderates are a Myth | Many Peters⁷³
  https://www.youtube.com/watch?v=9e3_IKKb1fw
  PragerU and Poverty: Misinformation Amateur Hour
  https://www.youtube.com/watch?v=n5s3wR9peCI
  ___________________
  Höger-våld:
  Report: Right-Wing Extremists Commit Most Domestic Terror

  https://www.youtube.com/watch?v=2wSscn4zBR4

  Alt-Right Terrorism Dwarfing Islamic Terrorism

  https://www.youtube.com/watch?v=oCKMbjX5HCY

  Violent Extremism in the U.S. | NowThis World

  https://www.youtube.com/watch?v=IaDnPMHu1Co

  rEVILution: Rise of the Christofascists (Mini-Documentary)

  https://www.youtube.com/watch?v=f8lY8V8Pg4o

  rEVILution: The Rise of Right-Wing Terrorism (Part 1)

  https://www.youtube.com/watch?v=_OFudWnMJSU

  rEVILution: The Rise of Right-Wing Terrorism (Part 2)

  https://www.youtube.com/watch?v=Fkn4ugYO6uc

  Peasants for Plutocracy: How the Billionaires Brainwashed America

  https://www.youtube.com/watch?v=mWnz_clLWpc

  Coup D'éTrump: The Rise of American Despotism

  https://www.youtube.com/watch?v=ROnHI986qbU

  Tyranny is Freedom: How the Right Hijacked Libertarianism

  https://www.youtube.com/watch?v=xZfq9ivpLCY

  Om hur kapitalism är ett ohållbart system

  https://www.youtube.com/watch?v=4qKAse8388k

  Mussolini's Capitalist Regime

  https://www.youtube.com/watch?v=ADVsxtAUkks

  Candace Owens has Arrived to Piss on George Floyd's Grave.

  https://www.youtube.com/watch?v=_wr0IdViXBo

  Socialism provides the better quality of life

  https://threadreaderapp.com/thread/1136693839526223872.html

  Right Wing Terror; a thread

  https://threadreaderapp.com/thread/1167626833602457610.html

  Politiskt våld: 47 nazistiska/rasistiska mord i Sverige 1983-2019.

  https://anarchyisorder.wordpress.com/2014/06/18/politiskt-vald/

  https://www.svd.se/sverige-har-mest-hogerextremt-vald

  https://www.currentaffairs.org/2018/06/how-conservatives-use-made-up-nonsense-to-justify-police-killings/

 8. "Att frånta människan kapaciteten att genom förnuft och samtal utveckla sin kunskap om tillvaron, för att istället ersätta den med oöverbryggbara subjektiva verklighetsbilder är att frånta henne det enda verktyg för överlevnad och utveckling hon har… Människan har bara sitt medvetande och sitt förnuft."
  Alltså så j*vla väl uttryckt Henrik Jönsson! 👏🏼👊🏼 Skulle vara intressant att diskutera vilka som är den poststrukturalistiska ideologins "prästerskap" som nämns, och hur detta prästerskap har lyckats få sån makt i det västerländska (och särskilt det svenska) samhället. Mainstream-media skulle man väl kunna säga spelar en stor roll i detta. Men jag är ibland förvånad över hur många människor som verkar falla för "prästerskapets" pk-budskap.

 9. Visst finns det strukturell diskriminering i Sverige.
  Vad är det annat än diskriminering när nyfödda i Sverige vars föräldrar har ekonomisk uppehåll i Sverige, inte har rättigheten att få lära sig sitt födelselands språk?
  Vad är det annat än diskriminering med kravlöshet på invandrare: nyanlända med rättigheten till ekonomiskt bistånd, HAR över huvud taget inte har något som helst krav att lära sig språket i det land som de livnär sig på.
  Vad är det annat än diskriminering när utländska medborgare med svenskT ekonomiskt bistånd kan resa till sina respektive hemländer och i enlighet med gällande tradition där könsstympa sina svenskfödda döttrar?
  Vad är det annat än strukturell diskriminering när det av svenska auktoriter ignoreras att utländska medborgare som bosatt sig i landet fullständigt struntar i det nya landets lagar och ordning?
  Vad är det annat än strukturell diskriminering när det ignoreras att dömda invandrare tar det som bekräftelse på framgång när de får sitta i svenska fängelsehotell?
  Vad är det annat än strukturell diskriminering när polis och statsauktoriteter ignorerar att utländska medborgare följer andra länders lagar än de svenska, med bl a vapen av alla möjliga sorter, klara att kapa av några kålhuvuden (vita) om så behövs.

  Ignorans är den största strukturella diskrimineringen i Sverige eftersom det inte ställs samma krav på invandrare som svenskar.

 10. Varför säger du att det var rasistiska förtecken i gripandet av George Floyd? Han var multikriminell och blev gripen på ett vanligt sett. Sen att han dog var tragiskt men sluta ljug !

 11. Notera att de verkligt allvarliga våldsdåden (mord på poliser t.ex.) begåtts av individer inom det som slarvigt kan kallas boogalo-rörelsen, d.v.s., amerikansk extremhöger, libertarianer, neo-nazister etc. Det verkligt ironiska att de värsta terroristerna varit just libertarianer som Herr Jönsson själv. Vänsteraktivisterna som håller på med upplopp och tänder eld på affärsverksamheter är naturligtvis klandervärda, men det allvarliga våldet står som vanligt extremhögern och i det här fallet extremlibertarianerna för.

 12. Måste rätta dig nu, du säger att rasim är "att döma människor utifrån generaliserande fördomar om den grupp de anses tillhöra". Det är inte vad rasism är och det vet du med.
  Inte ens om du byter ut ordet grupp mot folkgrupp så är det påståendet sant.

  Rasism är fördomarna som riktar sig emot OCH baseras på egenskaper som endast kan härledas till en människas ETNISKA tillhörighet, inget annat.

  Det är extremt farligt att säga att rasism är all form av generaliserande fördomar om människogrupper! För det skulle i så fall göra all form av profilering till rasism.
  Dessutom inkluderar du automatiskt även Kultur när du uttrycker dig så, och att ha åsikter om kultur kan aldrig och får aldrig nånsin kallas rasism.

  Du kan tex inte säga att det är rasistiskt att ha fördomar om homosexuella, fotbollshuliganer, punkare, raggare, eller någon annan form av gruppering utifrån individuellt valt beteende.

  Börjar man att prata om rasism i detta breda begrepp är man ute på hal is och börjar prata om kulturell rasism, vilket är fullkomligt vansinne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *