September 22, 2023
Neef van oprichter Black Lives Matter overleden na gewelddadige aanhouding | HLF8De neef van de oprichter van de “Black Lives Matter” beweging is overleden na een hardhandige aanhouding. Word jij onze …

source

26 thoughts on “Neef van oprichter Black Lives Matter overleden na gewelddadige aanhouding | HLF8

 1. Als blanke kan je ook niet veilig over straat in bepaalde Afrikaanse landen… Hoe noem je dat dan? Want als donker persoon kan je wel veilig over straat daar😉 Maar we horen ze alleen miepen als er in Amerika een blank persoon een donker persoon iets aan doet(wat ik overigens niet absoluut niet goed keur.) Hier in Nederland zijn 99% van de slachtoffers van bankpasfraude blank… En de daders zijn vaak donker of met een andere afkomst.. Waarom hoor je daar nooit iemand over?

 2. En het stukje film waarbij hij tientallen keren wordt aangemaand om mee te werken laten jullie weg. Dit heeft geen reet met ras te maken maar met verzet. En die Ronald lult ook maar hoe de wind staat met z'n, ik weet wel hoe die dood is gegaan. Man man man.

 3. Hoewel zwarten slechts 13 procent van de totale bevolking uitmaken, zijn zij goed voor 40 procent van de Amerikaanse gevangenen. Meer dan de helft van alle zwarte mannen zonder een middelbare school diploma komen in contact met de gevangenis op een bepaald moment in hun leven. Zou het ook niet een beetje aan hunzelf kunnen liggen of aan de opvoeding van de ouders?

 4. Als je de foto's ziet, zie je duidelijk een donkere hand die boven op deze jongeman zit te taseren. Wordt in dit filmpje geheel niet duidelijk. Als de donkere agenten al zo agressief zijn richting hun eigen volk dat zal niet voor niks zijn zeker

 5. Je moet meewerken bij aanhoudingen bij de politie in Amerika want politiagenten lopen risico's met die gewapende burgers.
  Snappen jullie dat wel bij half 8?

 6. Dit is inderdaad niet normaal en was absoluut niet nodig geweest. De man verzette zich ook nauwelijks, ze hadden hem al onder controle. Als je vindt dat die man daar dood had moeten gaan dan ben je gewoon echt triest en geef je niet echt veel om je medemens, je bent dan nogal gevoelloos.

 7. BLM heeft zeker nut gehad. Voor de oprichters die van de centen die opgehaald zijn dikke villa’s kochten. En niet zo hypocriet zijn, Raymann, de Amerikaanse gevangenissen zitten vol met zwarte jongens, criminelen en bendeleden. De meeste zwarte mannen worden vermoord door andere zwarte mannen.

 8. Allereerst is de inleiding wel erg summier. Zoals wordt opgemerkt is er meer te zeggen dan ‘politie, Afro Amerikaan, dood’.
  Daarnaast overlijden er procentueel gezien meer Afro Amerikanen door politiegeweld dan blanke Amerikanen. Maar in absolute aantallen niet, toch horen we daar nooit iets over. Daar zal toch vast ook een gevalletje tussen zitten dat niet pluis is?
  En procentueel gezien zijn Hispanic/ Latino Amerikanen nog vaker aan de beurt dan Afro Amerikanen. Hoor ik ook weinig over.
  Per inwoner is de kans op sterven door toedoen van de politie grofweg 25x hoger dan in NL.
  Is het probleem wel het hokje ‘huidskleur’? Of is de veel geweldadigere cultuur? Of zijn het specifieke wijken waar dit vaker voorkomt? Ik weet het niet. In dit soort programmas krijg je ook geen antwoord op zulke vragen.
  En begrijp me niet verkeerd, het is verschrikkelijk dat iemand door de politie om het leven komt. Het is verschrikkelijk dat bepaalde groepen mensen worden achtergesteld, ook in Nederland. Maar het continu problemen voor 1 demografie belichten werkt volgens mij ook polariserend. En zeker als discriminatie, zoals in NL bijvoorbeeld, niet voor 1 kleur mensen geld.
  Ik wordt een beetje moe van het probleem op de slachtoffers te bekijken. De oorzaak, die je volgens mij beter kan bestrijden, zit hem namelijk in groter issue: dat mensen vooroordelen hebben. En die beperken zich vaak niet tot 1 kleur/ geloof/ seksuele voorkeur.
  Ga daar eens wat aan doen in plaats van alle uitzonderlijke excessen daarvan.

 9. Vertaling “Volgens politiechef Michel Moore had Anderson een aanrijding gepleegd bij een verkeersongeval en probeerde hij "zonder hun toestemming in de auto van iemand anders te stappen"

  Hij werd niet aangehouden omdat hij zwart was. Het vervelende van vele polities in Amerika zijn er vele die echt als eikels gedragen, ongeacht tegen wie. Er zijn ook veel mensen die filmpjes laten zien waar mensen geïntimideerd worden door een agent en dat staat ze gewoon niet goed op hun rapport.

  In het geval van Keenan is het filmpje veel geknipt als het de media binnenkwam en zie je dingen zonder context. Hij was niet aan het meewerken en liep er vandoor toen hij aangehouden was. Later hebben ze hem tegen de grond gewerkt en vroegen ze hem herhaaldelijk of hij zich om ging draaien voor handboeien, waarschijnlijk, maar hij draaide zich telkens niet om, en verzette hij zich weer en op den duur werd er gezegd : draai je om of je krijgt met de taser. Ook herhaaldelijk, maar op den duur kreeg hij toch de taser…

  En door verzet, tjah langer…

  Ik keur de actie van de politie agenten niet echt goed omdat ze hun verdachte omgebracht hadden. En Keenan had beter mee kunnen werken en gewoon rustig de politie te woord staan met begin en uitleggen wat er aan de hand was ofzo. Ergens lijkt het er op dat hij nogal onder invloed was, want hij gedroeg zich verre van normaal.

  Jammer dat de media het op racisme gaat gooien… ps : hij werd ook door zwarte politie agenten op de grond gehouden.

 10. weet je wat ook niet normaal is. Hoe BLM 60miljoen heeft versduistered. Waar is de HLF8 aflevering over hoe corrupt BLM bleek te zijn?

  Waarom vermelden jullie niet dat de beste man stijf stond van de drugs?

  "police ordered Anderson to sit down, which he initially did, but later Anderson ran away on a road, leading to police holding him down and tasing him for around 30 seconds and then another 5 seconds. A preliminary police toxicology report indicated that blood samples taken from Anderson included cocaine and marijuana "

  hlf8 beetje smerig dit niet te vertellen hé?

  LAPD has released cellphone footage from a witness, who said: "I am Uber driver and he was trying to steal my car while he hit other cars right here"

  Overigens weet talentlooze Jorgen Rayman ook niet waar die het over heeft……..maar laat hem vooral praten want hij heeft een huidskleur.
  Wil je echt een leuk Jorgen Rayman kijk dan eens zijn reactie op zijn familie geschiedenis. Jorgen leert over slavernij, maar als hij leert over het feit dat zijn familie slaven heeft gehad probeert hij dat nog enigszins te bagatelliseren.

 11. Walgelijke discussie. Molendijk heeft volkomen gelijk. Al zit je vol drugs of alcohol. Dat is geen reden om zoveel geweld te gebruiken!
  Hoeveel lui hier in Nederland zitten niet zat achter het stuur in het weekend…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *