September 17, 2023
Politieke Analyse: COINTELPRO, Fauci, Trump vs FBI, CDA v Kabinet, Dugina, Jackson vs Sentevia



Na zeven presidenten vertrekt Amerikaanse top-immunoloog Fauci

De belangrijkste adviseur van het Witte Huis over de coronacrisis legt in december zijn functie neer. Anthony Fauci diende zeven Amerikaanse presidenten, was meer dan een halve eeuw in dienst van de overheid en gaf 38 jaar leiding aan het belangrijkste Amerikaanse instituut voor infectieziekten.

Beroemd en verguisd werd hij, als de man die de presidenten Trump en Biden adviseerde over coronamaatregelen. Anthony Fauci (81) werd het gezicht van de overheidsaanpak van de ziekte die in de Verenigde Staten volgens de Wereldgezondheidsorganisatie tot nu toe meer dan een miljoen levens eiste.

Fauci en Trump verschilden openlijk van mening over de aanpak van het coronavirus en de boodschap die erover moest worden verteld aan het Amerikaanse volk. Op een gegeven suggereerde Trump dat hij overwoog Fauci te ontslaan, maar daar zag hij toch van af.

Ronald Reagan
De carrière van Fauci kwam begin jaren 80 in een stroomversnelling, toen hij zich bezighield met onderzoek naar hiv. Hij adviseerde president Ronald Reagan en de zes presidenten na hem over de aanpak van de epidemie. Hij is overigens geen viroloog, zoals vaak wordt aangenomen, maar arts, gespecialiseerd in immunologie.

Veel succesvolle therapieën voor auto-immuunziektes zijn gebaseerd op zijn bevindingen. Ook in het gevecht tegen malaria, tuberculose, ebola, vogelgriep en recent nog apenpokken speelde hij een belangrijke rol. Democratische en Republikeinse presidenten vertrouwden blindelings op zijn adviezen.

AFP
Fauci kreeg in 2008 een hoge onderscheiding van president George W. Bush
Zelf vermijdt Fauci de term ‘pensioen’. In een verklaring beloofde hij zijn ervaring ten dienste te blijven stellen van wetenschappelijk medisch onderzoek en de volksgezondheid. Wat hij precies gaat doen, is nog niet bekend,

President Biden roemde Fauci vanavond. “Door zijn bijdragen zijn in Amerika en elders veel levens gered. Amerika is sterker, veerkrachtiger en gezonder dankzij hem.”

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *